Υλικά
- 1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 113 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώστε ελαφρά και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
- Κοσκινίστε σε ένα μπολ το baking powder, το αλεύρι και το αλάτι.
- Προσθέστε σιγά σιγά το βούτυρο χτυπώντας το μείγμα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
- Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά ένα ένα, τη βανίλια και το γάλα χτυπώντας το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί
- Χύστε το στη φόρμα και ψήστε το κέικ σας για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.