Κέικ βανίλιας

Κέικ βανίλιας

Υλικά

  • 1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 113 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώστε ελαφρά και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
  2. Κοσκινίστε σε ένα μπολ το baking powder, το αλεύρι και το αλάτι.
  3. Προσθέστε σιγά σιγά το βούτυρο χτυπώντας το μείγμα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
  4. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά ένα ένα, τη βανίλια και το γάλα χτυπώντας το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί
  5. Χύστε το στη φόρμα και ψήστε το κέικ σας για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.